Webbinarium trafiksäkerhet – tema Säker cykling, 16 maj

Vill du veta mer om de trafiksäkerhetsutmaningar som Sverige står inför och vad Trafikverket och andra gör för att bidra till en säker vägtrafik? Vill du få kunskap om effektiva trafiksäkerhetsåtgärder? Välkommen till våra kunskapshöjande webbinarier.

Det andra webbinariet är den 16 maj och har temat Säker cykling. Vid detta webbinarium ges aktuell information om de så kallade trafiksäkerhetsindikatorerna som rör säker cykling och ett nytt kartverktyg för trafiksäkerhetsklassade gång-, cykel- och mopedpassager presenteras. Vidare beskrivs hur kommuner via stadsmiljöavtalen kan söka medel till åtgärder som bidrar till ökad och säker cykling. Vi kommer också få höra hur Gävle kommun och Malmö stad arbetar med cykelsäkerhet. Och så kommer SKR att informera om det nyligen lanserade ”Trafiksäkerhetslyftet – stöd för systematiskt trafiksäkerhetsarbete i kommuner”.

Mer information

Datum: 16 maj
Tid: 09.00-10.30
Plats: Digitalt via Skype
Anmälan: Anmäl dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag 14 maj. 
Kontakt: Har du frågor, kontakta oss gärna via kontaktformuläret som du hittar högst upp på denna sida.

Webbinariet vänder sig till dig som i din yrkesroll har möjlighet att påverka utformningen eller användningen av vägtransportsystemet, och därmed trafiksäkerheten. Oavsett om du finns inom offentlig- eller ideell verksamhet, inom näringsliv eller branschorganisation.

Tipsa gärna andra kollegor eller andra aktörer om detta webbinarium!