Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Truck

Materialförsörjning tekniskt godkänt material

Inköp och logistik försörjer Trafikverkets projekt och entreprenader med tekniskt godkänt material.

I järnvägsprojekt används en försörjningslösning där Trafikverket står för leveranserna av tekniskt godkänt material, vilket innebär att även vägprojekt ska använda försörjningslösningen i den mån det ingår järnvägs- eller it-relaterat material. Tekniskt godkänt material är ett aktivt ställningstagande om standardisering i Trafikverkets anläggning och bygger på att utvecklingsprocessen för system och komponenter är tillämpad. Utvecklingsprocessen enligt TDOK 2014:0307 säkerställer att komponenterna är korrekt upphandlade, testade och granskade innan de får användas.

Detta regleras i entreprenadkontraktet (AFC/AFD.15 Varor) genom hänvisning till exempelvis sortimentslista som innehåller vald försörjningslösning för respektive vara och ett antal dokument som beskriver beslutade former för hantering av material. Se vidare på sidan: 
Sortimentsstyrning i entreprenadkontrakt