Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Business-to-business-lösning (B2B)

Du kan använda vår B2B-lösning om du som tågbolag redan har ett planeringssystem där du planerar ad hoc-förändringar och vill ha en direkt koppling mellan ditt planeringssystem och Trafikverkets system "Ansökan om kapacitet".

Viktigt 

Endast support för befintliga kunder. Inga nya kunder kopplas till tågplan 2022.

Så fungerar det

Informationen skickas i xml-format direkt från tågbolagets planeringssystem till Trafikverkets system "Ansökan om kapacitet", inte i ansökan via tjänsten "Ansökan om kapacitet". Ditt planeringssystem ska stödja samma funktioner som finns i tjänsten "Ansökan om kapacitet" för att kommunicera med Trafikverket.

Det går också välja att stödja delar av kommunikationen via B2B och sköta resterande kommunikation via tjänsten "Ansökan om kapacitet". Då skickas kommunikationen mellan tågbolaget planeringssystem och Trafikverkets Ansökan om kapacitet.

Ansökan

För att börja använda B2B-lösningen behövs en ansökan hos Trafikverket, fyll i kontaktformuläret som du hittar under fliken "Kontakta oss". Ange nedanstående uppgifter:

  • Ämne: Business-to-business
  • Ange om det gäller information om B2B eller om det är en beställning av B2B och kontaktuppgifter.

I samband med ansökan erbjuds

  • Utbildningstillfällen (inklusive dokumentation och exempel).
  • Stöd och support i integrationen i utvecklingsfasen hos järnvägsföretagen.
  • Stöd och support i testverksamhet mellan järnvägsföretaget och Trafikverket.