Cykelkonferensen 2023, 30 - 31 augusti

Den 30 - 31 augusti genomförs Cykelkonferensen i Sundsvall. Sveriges stora årliga mötesplats för cykelfrågor arrangeras av SKR och Trafikverket tillsammans med Sundsvalls kommun. I år är det extra fokus på folkhälsa och mikromobilitet.

Programmet är som vanligt fyllt med flera spännande tematiska pass och alla deltagare är välkomna med på en gemensam cykeltur i Sundsvall!

Cykelns roll för en ökad folkhälsa

På årets konferens fördjupar vi oss i hur cykeln kan bidra till en ökad folkhälsa och vilka samhällsekonomiska effekter det kan ge. Vi fokuserar särskilt på barnperspektivet och barns rörelse genom cyklingens roll att främja fysisk aktivitet, social interaktion och självständighet.

Mikromobilitet

Elsparkcyklar har blivit en allt vanligare syn i svenska städer de senaste fem åren. Vi gör en djupdykning i vad som krävs för att mikromobilitet och cykling ska komplettera varandra för olika transportbehov och lyfter diskussionen om hur elsparkcyklar kan bidra till ett säkert, tryggt och hållbart transportsystem.

Övrigt innehåll

Konferensen innehåller dessutom spännande tematiska pass om regionala cykelstråk, ökad och säker cykling, kombinerad mobilitet, drift och underhåll, samt kommunal planering och utformning.

Patrik Wirsenius, Trafikverket, talar om Krav och råd för snabbcykelvägar under tema regionala cykelstråk.

Du hittar programmet i sin helhet och mer information längre ner under länkar.

Välkommen!

Mer information

Datum och tid: 30-31 augusti, exakta tidsangivelser hittar du i programmet nedan.
Plats: Sundsvall.
Anmälan: Anmälan görs på SKR:s hemsida senast den 31 juli, se länk nedan.