Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Behörighet

Behörighet för mätningstekniska arbeten i Trafikverket.

Under veckorna 26­-31 2022 kommer ingen behörighetshantering att utföras.

Inkomna ansökningar behandlas efter vecka 31. Eventuellt kan handläggningstiden bli lite längre beroende på antal inkomna ansökningar, men vi arbetar så snabbt vi kan med att ta hand om dem.  

Typ II har uppgraderats i och med att ny TDOK fastställts. I fortsättningen är typ II grundkravet, för att ansvara för de flesta av Trafikverkets Väg- och Järnvägsuppdrag. Beskrivs i TDOK 2018:0008 Krav samt TDOK 2018:0009 Råd.

Den som självständigt ska ansvara för att kravställa och genomföra mätningstekniska arbeten inom följande områden måste inneha "behörighet för mätningstekniska arbeten i Trafikverket":

  • geodesi
  • fotogrammetri
  • kartframställning
  • fångst av georefererat data till Trafikverkets informationssystem.

Under Utbildning i menyn finns mer information om kurs som är meriterande vid ansökan.

Ansökan om ”behörighet för mätningstekniska arbeten i Trafikverket”

Du kan ansöka om behörighet med hjälp av ansökningsblanketten i dokumentlistan nedan. Information om vad som ska redovisas i en ansökan finns på blanketten.

I dokumentlistan finns även ett exempel på hur du kan redovisa praktisk erfarenhet (efterfrågas på blanketten) samt information på engelska.