Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt nätverk för signalsäkerhetsgranskare

Nätverksmöten planeras ske regelbundet, med start nu i mars 2022. Hör gärna av dig om du är säkerhetsgranskare eller nyfiken på nätverket.

Vi lanserar i år ett nätverk för signalsäkerhetsgranskare.

”Jag har arbetat med och kring säkerhetsgranskare några år nu och är oerhört taggad på att nu få dra igång ett nätverk där vi kan byta erfarenheter och skapa gemenskap mellan granskare” säger Filippa Jansson, ansvarig nätverksledare.

Idéen till ett nätverk föddes ur tidigare initiativ såsom TSS-dagar, men även önskan från branschen om att hitta ett forum där utmaningar och möjligheter kan lyftas och tas vidare.

Nätverksmöten planeras ske regelbundet, med start nu i mars 2022. På varje nätverksmöte finns det en stående punkt med information från Trafikverket, t.ex. vad TSS eller underhåll håller på med för tillfället, information om status och vad som sker i nätverket och sedan ett djupdyk i ett utvalt ämne. Ämnen väljs utifrån önskemål från medlemmar och förhoppningen är att man ska kunna diskutera allt från arbetsmiljö till plankorsningar och regelverk!

Just nu pågår ett intensivt arbete med att kontakta alla Sveriges säkerhetsgranskare och skapa en medvetenhet om att initiativet är på gång.

Hör gärna av dig

Är du säkerhetsgranskare eller nyfiken på nätverket? Kontakta nätverksansvarig Filippa Jansson. Du hittar hennes kontaktuppgifter under kontaktfliken.