Bessy och Besiktningsplan

Bessy och Besiktningsplan är två it-stöd för att planera och utföra besiktningar av Trafikverkets fasta järnvägsanläggningar.

Bessy

Bessy är ett IT-stöd för att genomföra säkerhets-, underhålls- och övertagandebesiktning av Trafikverkets fasta järnvägsanläggningar. Följande applikationer finns:

  • BessyPC – en PC-klient som används för hantering av besiktningar i järnvägsanläggningen. Typiska användningsområden är att beställa besiktningsformulär, hantera besiktningsanmärkningar och åtgärdsrapportera. Se handledning längre ned på sidan.

  • BessyMobile – en klient för handdatorer som används för besiktning ute i järnvägsanläggningen. Besiktningsmän kan hämta anläggningsindividuellt anpassade besiktningsformulär och arkivera genomförda besiktningar. Se handledning längre ned på sidan. Länk till sida för installationsfiler och instruktioner här (kräver inloggning via ”Min sida”).

Besiktningsplan

IT-stödet Besiktningsplan är en PC-klient som används för planering och uppföljning av besiktningar. Skapa och fastställa planer där det visas vilka besiktningar som skall göras samt om och när dessa blivit utförda. Skapande av besiktningsformulär för planerade besiktningar samt besiktning sker i Bessy/BessyMobile. Se handledning längre ned på sidan.

Vid frågor om besiktningsverksamheten generellt samt förbättringsförslag för IT-stöden

Vänd er i första hand till er Besiktningsansvarige.

Felanmälan

Görs ovan under "Kontakta oss".