Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Avgiftskalkylator

Kalkylatorn för avgifter inom järnvägsområdet är en webblösning för att leverera beräkningsunderlag inför ansökan om kapacitet. Den uppdateras årligen med anpassningar till ny järnvägsnätsbeskrivning.

Järnvägsföretag, trafikorganisatörer och andra aktörer ska via kalkylatorn kunna göra bra affärer genom att kunna kalkylera tänkta trafikupplägg. Att kunna kalkylera avgifterna stödjer också marknadsöppningar och konkurrens. Nya aktörer ska exempelvis kunna kalkylera trafikupplägg, liksom transportköpare som behöver beräkna olika transportsätts logistikkostnader vid val av nya logistiklösningar.

Aktörerna får bättre underlag för att kunna agera utifrån de avgifter Trafikverket sätter, och Trafikverket får genomslag för de styrande avgifter som införs successivt. Det ger också effekter i form av effektivare användning av järnvägssystemet.

Inloggning 

För att använda kalkylatorn krävs att du är inloggad. Varje användare ansöker om användarkonto via kalkylatorns startsida.

Felanmälan

Anmäl fel via Trafikverkets användarstöd IT, se Kontakta oss ovan.