Webbinarium: Trafiksäkerhet – tema Säker gångtrafik (fokus på fallolyckor)

Vill du veta mer om de trafiksäkerhetsutmaningar som Sverige står inför och vad Trafikverket och andra gör för att bidra till en säker vägtrafik? Vill du få kunskap om effektiva trafiksäkerhetsåtgärder? Välkommen till våra kunskapshöjande webbinarier.

Vid årets webbinarium på temat Säker gångtrafik med fokus på fallolyckor, är vinterdrift i fokus. Bland annat presenterar Movea en studie om effektsamband för val av åtgärder vid utformning och rekommendationer för drift och underhåll avseende gångtrafik. Forskaren Anna Niska (VTI) berättar om friktionstester på beläggning i stadsmiljö och NTF beskriver deras undersökning av halkbekämpning utanför viktiga målpunkter och om dialogen med kommuner och fastighetsägare om detta. I takt med att digitaliseringen i samhället ökar har tillgången till väglagsinformation blivit större, mer kostnadseffektiv och snabbare. Göteborg stad är tidigt ute med detta och berättar om införandet av digital vinterväglagsinformation.

Mer information

Datum: 24 september
Tid: 09.00-10.30
Plats: Digitalt via Skype
Anmälan: Anmäl dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag 20 september. 
Kontakt: Har du frågor, kontakta oss gärna via kontaktformuläret som du hittar högst upp på denna sida.

Webbinariet vänder sig till dig som i din yrkesroll har möjlighet att påverka utformningen eller användningen av vägtransportsystemet, och därmed trafiksäkerheten. Oavsett om du finns inom offentlig- eller ideell verksamhet, inom näringsliv eller branschorganisation.

Tipsa gärna andra kollegor eller andra aktörer om detta webbinarium!