Webbinarium: Trafiksäkerhet – tema Säker cykling

Vill du veta mer om de trafiksäkerhetsutmaningar som Sverige står inför och vad Trafikverket och andra gör för att bidra till en säker vägtrafik? Vill du få kunskap om effektiva trafiksäkerhetsåtgärder? Välkommen till våra kunskapshöjande webbinarier.

Vid årets webbinarium på temat Säker cykling kommer Trafikverket redovisa hur Sveriges kommuner besvarat 2023 års enkät om systematiskt arbete för säker gång och cykeltrafik. NTF berättar om resultaten från sin inventering av gång- cykel- och mopedpassager (GCM-passager) i 20 kommuner samt genomförda stickprov på drift och underhåll av GCM-banor.
Vidare kommer VTI att berätta om en ny genomförd studie om elsparkcyklar. Forskaren Karin Brolin är inbjuden för att prata om cykelolyckor i arbetslivet och Trafikverket beskriver vad man som arbetsgivare och beställare kan göra för mer säker cykling i tjänsten.  

Mer information

Datum: 14 maj
Tid: 09.00-10.30
Plats: Digitalt via Skype
Anmälan: Anmäl dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag 10 maj. 
Kontakt: Har du frågor, kontakta oss gärna via kontaktformuläret som du hittar högst upp på denna sida.

Webbinariet vänder sig till dig som i din yrkesroll har möjlighet att påverka utformningen eller användningen av vägtransportsystemet, och därmed trafiksäkerheten. Oavsett om du finns inom offentlig- eller ideell verksamhet, inom näringsliv eller branschorganisation.

Tipsa gärna andra kollegor eller andra aktörer om detta webbinarium!