Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Så blir du leverantör

Ett första steg för att bli leverantör till Trafikverket är att vara uppdaterad om vilka upphandlingar som pågår och vilka som planeras inom ditt företags område.

Trafikverket måste enligt lagen annonsera sina upphandlingar i en allmänt tillgänglig databas. De annonserade upphandlingarna finns också här på webben under Aktuella upphandlingar i menyn till höger.

I vissa upphandlingar använder vi oss av prekvalificeringssystemet TransQ. Då annonseras i regel inte upphandlingarna. Du hittar mer information om prekvalificeringssystemet i menyn till höger.

När du lämnar anbud i Trafikverkets upphandlingar måste du bland annat visa att ditt företag sköter sin redovisning och betalning av skatter och avgifter. Om vi får veta att en leverantör är dömd för kriminell verksamhet, bestickning, bedrägeri eller penningtvätt ska vi utesluta den leverantören vid upphandlingar. Vi får utesluta leverantörer som är i konkurs eller likvidation eller har näringsförbud.