Forskning till kaffet – Vi bygger kunskap för ny luftmobilitet, 26 augusti

Planera- och luftfartsportföljerna bjuder in till ett event om forskning för ny luftmobilitet.

Vi presenterar några resultat av den forskning som Trafikverket finansierar och som syftar till att bygga kunskap om kommande behov för drönartjänster inom transporter, det vi kallar ny luftmobilitet.

I Trafikverkets forsknings- och innovationsplan belyser vi bland annat forskningsbehov kopplade till luftfartens omställning och transportsystemets automatisering. Nya luftfarkoster och andra sätt att flyga – nya luftmobilitet - kan leda till nya former av tillgänglighet, både för varor men på sikt också för personresor. Vi kommer att lyfta fram några exempel på de forskningsinsatser som slutförts, vad de kan användas till och vad vi lärt av dem.

Program

  • Välkomna – Anna Modin, FOI-portföljledare luftfart, Trafikverket
  • Vad är en vertiport och var kan de finnas? Mats Åberg, chef flygplatsplanering, Swedavia (Jan-Olov Ekh, vice ordförande safety and quality, IBG)
  • UTM-City undersöker elektrifierade drönartjänster i stadsmiljö. Gustaf Fylkner, operations expert, UTM development, LFV
  • Avslutning – Max Ohlsson, strategisk planerare luftfart, Trafikverket

När och var?

26 augusti kl. 09.30-10.00 via Skype.

Anmäl dig genom att skicka in din e-postadress via formuläret så får du ett svarsmejl med länken till webbinariet.

Vi samlar in personuppgifter för att kunna hantera ditt ärende. Läs mer om hur Trafikverket hanterar dataskyddsförordningen, GDPR.
GDPR