Bilpool

En bilpool innebär att ett antal personer samsas om en eller flera bilar. Finessen är att du bara betalar för bilen då du använder den. I en bilpool får du tillgång till nya, bensinsnåla, säkra och bra försäkrade bilar.

Enkelt och bekvämt

De flesta bilarna bokas på Internet och öppnas med mobiltelefonen eller ett smartcard. Bilens dator håller sedan reda på hur mycket du kör och skickar uppgifter till ett datasystem som ser till att rätt person får sin räkning. 

Olika bilpooler

Det finns två slags bilpooler att välja mellan. På många orter finns föreningsdrivna bilpooler, där hushåll delar på några bilar. För att hålla nere kostnaderna delar medlemmarna också på föreningens arbetsuppgifter. I allt fler städer finns det företag som driver bilpooler kommersiellt. Här är servicenivån och priset högre, men du slipper lägga ner eget arbete. Bilpoolsföretagen erbjuder sina bilar till både företag, förvaltningar och hushåll.    

Bilpool i företaget

En lång rad företag och kommuner ser över sina resor och transporter i sin jakt på besparingar. Många finner att bilpool är en effektiv transportlösning. De anställda kör säkra bilar, administrationen förenklas och kostnaderna minskar. Genom att handla upp en kommersiell bilpool överlåter man bilarna till proffs.

Bilpool hemma

Bilpool är lämpligt för dig som använder bil en eller ett par gånger i veckan och redan går, cyklar eller tar bussen till jobbet. En poolbil passar också utmärkt som andrabil. Självklart har du inte riktigt samma frihet med poolbilar som med en egen bil. Bilpool kräver en något högre grad av planering. I en pool har du möjlighet att välja bland flera olika bilmodeller.

Poolerna växer

I Sverige finns i dag bilpooler på ett 50-tal orter. I hela världen finns det bilpooler i över 500 städer och med hundratusentals människor anslutna. Allt fler får upp ögonen för det flexibla bilbruket. Ta en titt på bilpool.nu så får du se var bilarna finns, både i Sverige och i övriga världen.