Foto: Mostphotos.com

Leverans och transport

Här hittar du allt du behöver veta om våra leveranser. Är det något du undrar över så kontakta Kundservice.

Leveransbestämmelse ABM 07

Förutsättningar enligt ABM 07 gäller för samtliga köp från Trafikverket, utom vid köp av begagnat material från Trafikverket. Då gäller en ettårig garanti- och ansvarstid.
Länk till dokumentet ABM 07 (pdf-fil, 258 kB, öppnas i nytt fönster)

Leveransvillkor

Leveransvillkoret Levererat Olossat Köparen (LOK) är grundalternativet för samtliga leveranser. LOK utgår ifrån leveransvillkor för byggbranschen avsedda för upphandling på ABM 07.
Leveransklausuler (pdf-fil, 353 kB, öppnas i nytt fönster)
Utifrån detta grundvillkor kan Trafikverket erbjuda olika leverans- och transporttjänster. Dessa överenskommes per leveransadress, eftersom det gäller olika förutsättningar på olika orter och kan begränsas på grund av leveransens volym och vikt.

Kortfattat innebär LOK att Trafikverket ansvarar för transport av varan till överenskommen leveransadress vid överenskommen tidpunkt. Köparen ansvarar för lossning.

Priset för transporttjänsten redovisas separat på ordererkännande som "transport/spedition".

Vid hämtat lastat säljaren (HLS) ska köparens speditör och kundenummer anges.

Transportsätt

Vi erbjuder flera transportalternativ för godstransporter:

Normal transport enligt speditörens turlista

Transporttiden varierar mellan 1 och 5 dagar. Transporten ankommer måndag till fredag mellan klockan 7:00 och 16:00. Det är viktigt att det finns godsmottagare på plats under dessa dagar och tider.

Ankomstdag och -tid

I vår orderbekräftelse ser du vilken dag vi kommer att leverera dina varor. Om du har önskemål om en specifik tid anger du det under tidslossning i din beställning. Om vi bekräftat önskad tid i vår orderbekräftelse ska transporten anlända den tiden, plus minus 30 minuter.

Akut leverans/budbil

Vi erbjuder akuta leveranser till Trafikverkets entreprenader, dygnet runt, året runt.

Chaufföravisering

Chaufföravisering innebär att chauffören kontaktar mottagaren via SMS före leverans av en vägtransport. Om du har önskemål om chaufföravisering måste du ange det vid beställning. Ange även mobilnummer (07X-).

Järnvägstransport

Leverans enligt överenskommelse.

Leveransbesked

Som en bekräftelse på er beställning lämnar vi alltid ett ordererkännande.
För objekttillverkat material och kvantiteter som inte finns tillgängliga via något av våra lager lämnar vi komplett information så snart den är bekräftad av tillverkaren.

Om leveranstiden ändras lämnar vi alltid ett nytt leveransbesked.

Överenskommelser kan göras utifrån köparens önskemål om hur (e-post) och till vem ordererkännande och nytt leveransbesked ska lämnas.

Kontakta kundservice för mer information.