Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Personer som tittar på en man.

Utbildningar i Chaos

För Chaos finns det en digital grundutbildning samt två lärarledda utbildningar.

Utbildningarna finns tillgängliga på Trafikverksskolan (Lärtorget).

  1. Chaos grund – digital grundutbildning som ersätter den tidigare e-utbildningen nivå 1. Den riktar sig framför allt till användare som behöver grundläggande förståelse för Chaos-programmet och som behöver kunna hitta och ladda ner material.
  2. Chaos Leverans – lärarledd halvdagsutbildning via skype, för dem som ska göra leveranser till Chaos. Chaos grund är ett förkunskapskrav. Utbildningen innehåller övningsmoment, vilket kräver att deltagarna har ett användarkonto till Chaos och Chaos-programmet installerat inklusive VPN-anslutning mot Chaos. Anmälan krävs.
  3. Chaos Komponenthantering – Chaos Komponenthantering – utbildningen är till för de som ska arbeta med komponenter och laddmallar i Chaos. Chaos grund är ett förkunskapskrav. Kursen är en e-utbildningen. Efter avslutad utbildning får du ett kursintyg som bevis.

Den del av den tidigare Chaos nivå 2-3-utbildningen som gäller regelverket för digital projekthantering kommer att hanteras inom uppdragen.

Du hittar kursen Chaos grund och anmälan till Chaos Leverans respektive Chaos Komponenthantering på Trafikverksskolan, se instruktionen:
Användarguide Registrering på Trafikverksskolan – Chaos (extern webbplats)

Kursintyg

Intyg på utbildningar som genomförts från 25 juni 2020, kan deltagaren själv hämta ut från Trafikverksskolans digitala plattform.

Intyg på utbildningar som genomförts under 2020 fram till 24 juni, erhålls genom att kontakta Trafikverksskolan: telefon: 010-124 30 30 eller använd formuläret under "Kontakta oss".

För utbildningar som genomförts före 2020, hämtas uppgiften ut av Trafikverkets datasamordnare i projekten.

Lärarledda utbildningstillfällen under 2022
Chaos Leverans 18 januari kl. 9–12
Chaos Leverans 1 februari kl. 9–12
Chaos Leverans 15 februari kl. 9–12
Chaos Leverans 1 mars kl. 9–12
Chaos Leverans 15 mars kl. 9–12
Chaos Leverans 29 mars kl. 9–12
Chaos Leverans 12 april kl. 9–12
Chaos Leverans 26 april kl, 9–12
Chaos Leverans 10 maj kl. 9–12
Chaos Leverans 24 maj kl. 9–12
Chaos Leverans 7 juni kl. 9–12
Chaos Leverans 21 juni kl. 9–12