Underrättelsesystemet

På denna sida har vi samlat information rörande Underrättelsesystemet.

Underrättelsesystemet är avsett för att skriftligen hantera underrättelser i kontrakt. Systemet nyttjas i uppdrag/projekt för att underrätta varandra vid kontraktsmässiga förtydligande, ändringar, överenskommelser och ÄTA. Systemet används av båda kontraktsparter.

Exempel på förekommande arbetssätt

Det är alltid ditt unika kontrakt som styr arbetssätt och metodik i kontraktet, kontrollera vilket verktyg som är angivet i ditt kontrakt. Nedan information ska ses som exempel på förekommande arbetssätt.

Du som leverantör ska arbeta och leverera via det webbaserade verktyget. Du som ska logga in i Underrättelsesystemet behöver ett personligt inloggningskonto hos Trafikverket och vidare behörighet för de kontrakt du ska arbeta med. I underrättelsesystemet kan du skapa och registrera, behandla och föra dialog samt komma överens om åtgärd och reglering.

Åtkomst

Kontakta din kontaktperson hos Trafikverket som kan ge mer information om åtkomst och hur du ansöker om inloggningskonto samt för att få behörighet.

För åtkomst till underrättelser och ÄTA-hantering används ett webbaserat komplementsystem som benämns Trafikverkets e-tjänstportal (ETP). Du startar Underrättelsesystemet genom att klicka ”Logga in” på trafikverket.se och välja E-tjänstportalen och Underrättelser. För att komma vidare behöver du ett kontrakt och behörighet. Läs stödmaterial för orienterande information om detta system under länken stödmaterial nedan.

Utbildning och information

Olika uppdrag/projekt/kontrakt kommer att hantera stödmaterial på olika sätt så kontakta därför din beställare/Trafikverkets projektledare för mer information. Ta gärna upp dialog om tillgång till ytterligare stödmaterial redan på startmöte.

Det finns en användarmanual som du hittar i nedanstående länk.