Denna nyhet är äldre än 6 månader

Missa inte årets samtal kring konkurrenskraftiga godstransporter!

I år breddar vi perspektivet och har även med sjöfarten i samtalet. Ledande företrädare medverkar och delar med sig av sina tankar om järnvägens och sjöfartens roll som ett konkurrenskraftigt alternativ för godstransporter.

Den 18 oktober samlar Trafikverket för fjärde gången aktörer till ett gemensamt samtal kring förutsättningarna att transportera gods på järnväg.

Du får höra  deltagarna ge sin bild  av järnvägens och sjöfartens funktion i en konkurrenskraftig transportkedja. Du möter varuägare, järnvägsföretag, rederier och terminaler samt speditörer och logistikföretag.

Aktuella frågeställningar

Frågeställningarna för dagen är bland annat  ”Hur knyts järnvägen ihop med sjöfarten?”, ”Hur fylls hamnar och terminaler med järnvägsgods?” och givetvis också frågan som säker många funderar på – ”Byta trafikslag, vågar man det”?.

Under dagen får du lyssna till bland andra Jörgen Nilsson, vd Trelleborgs hamn, Per Kristiansson, vd Vänerexpress AB, Lisa Wannelius Sales director DFDS logistics, Carl Fredrik Karlsen,Kommersiell direktör Cargonet samt Arthur Hanssen, logistikchef Fontana Food AB.

Vidare medverkar företrädare för Svensk Sjöfart, Tågföretagen och Sveriges Åkeriföretag kring frågan ”Vägen, järnvägen och sjöfarten – bitter konkurrens eller en perfect match?”.

Medverkar gör också Trafikverkets och Sjöfartsverkets generaldirektörer, Roberto Maiorana och Katarina Norén.

Du anmäler dig via länken nedan. Dagen innan genomförandet skickas en möteslänk till dig.

Mer information 

Årets sändning tyvärr inte kommer gå att se i efterhand, så passa på att registrera din anmälan redan idag för att försäkra dig om en länk till direktsändningen kl 13.00–14.30 den 18 oktober.