Denna nyhet är äldre än 6 månader

Regionalt trafiksäkerhetsevent med fokus på samverkan

Den 4 oktober bjuder Trafikverket i region syd in till ett digitalt event om hur vi tillsammans kan rädda liv inom vägtrafiken i södra Sverige.

Tillsammans med Polis, Räddningstjänst, kommun och näringsliv berättar vi om den regionala trafiksäkerhetsutvecklingen och vad vi gör för att förebygga trafikolyckor.

– Trafiksäkerhet är en relevant samhällsfråga som berör oss alla på ett eller annat sätt. Både samhällsaktörer, näringsliv och trafikanter tjänar på att engagera sig och bidra till en god trafiksäkerhet. Men fler, måste göra mer, säger Theresia Bergdahl, samhällsplanerare på Trafikverket i region syd.

Gemensam regional kraftsamling

Du som tittar kommer få en aktuell inblick kring Trafikverkets roll och ansvar, vilka nyttor våra åtgärder bidrar till samt vilka utmaningar vi står inför när det gäller framtidens regionala trafiksäkerhetsarbete.

– Vi ser detta som ett utmärkt tillfälle att lyfta fram, för både samhällsaktörer och näringsliv, hur viktigt det är att vi som regionala aktörer samverkar i olika trafiksäkerhetsfrågor. Vi vill framhålla att det krävs en gemensam kraftsamling, för att vi ska kunna bidra till att etappmålet för trafiksäkerhet fram till 2030 kan nås, menar Theresia.

Inbjudna aktörer kommer ge sin bild av hur de arbetar förebyggande med trafiksäkerhet. Tanken är också att erbjuda tittarna en möjlighet att skicka in frågor, som kommer besvaras i en frågestund under direktsändningen.

Välkommen med din anmälan

Anmälan kan göras fram till den 3 oktober, se under länkar.