Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ett lite annorlunda Transportforum

Den 16–17 juni är det dags för Transportforum, Nordens största årliga konferens inom transportområdet. På plats i Linköping bjuder transportmyndigheterna på panelsamtal och samtal i den gemensamma montern.

Pandemin satte p för Transportforum i januari och VTI valde att flytta konferensen till juni. Trafikverket medverkar i många sessioner. Vi arrangerar också aktiviteter på temat ”Tillsammans för ett hållbart transportsystem” i den myndighetsgemensamma montern med Infrastrukturdepartementet, de andra transportmyndigheterna och energimyndigheten.

Syftet med Transportforum är att dela ny kunskap och det har myndigheterna massor av. I montern bjuder vi på expertpaneler om robust transportsystem och elektrifiering. Vi samlar också generaldirektörerna för att reflektera kring myndigheternas bidrag till omställningen av transportsystemet och sedan hänger de kvar en stund för dem som vill ha en pratstund.

Via vår webbplats  kommer du att kunna ta del av några filmade inslag, se länk nedan. Några exempel är generaldirektörernas panel som i år kommer att fokusera på framtid i en föränderlig omvärld och myndighetsexperter som samtalar om elektrifiering.

Transportforum

Transportforum arrangeras årligen av Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) och vänder sig till såväl offentliga som privata aktörer inom transport och infrastruktur i Sverige. Information om Transportforum och konferensprogrammet finns på VTI:s webbplats.

Program

Läs mer om programmet för de två dagarna hos VTI och på vår eventsida, länk nedan.

Generaldirektörer om klimatmålen

Hur ska vi nå klimatmålen? Generaldirektörerna samtalar i montern på Transportforum om myndigheternas bidrag till transportsektorns klimatmål 2030.

 

Transportforum – hur går det med elektrifieringen?

Experter berättar i montern på Transportforum om myndigheternas bidrag till elektrifieringen av transportsystemet.