Tvärförbindelse Södertörn ville få in marknadens perspektiv inför kommande upphandlingar.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tvärförbindelse Södertörn om tidiga dialoger med konsulter

I november 2021 genomförde Tvärförbindelse Södertörn tidiga dialoger med konsulter om konsultuppdragen TSK60 och TSK70. Nu publicerar vi en sammanfattning av dialogerna.

Höstens samtal fokuserade bland annat på tre områden; uppdragstider, personella resurser och innovationer, i syfte att fånga upp marknadens perspektiv i god tid innan upphandling.

– Tvärförbindelse Södertörn är ett stort och komplext projekt som omfattar många stora entreprenader. Vi ville träffa tekniska konsultföretag för att få med marknadens perspektiv på viktiga frågor till kommande upphandlingar av rubricerade konsultuppdrag, säger Claes Andersson, Inköpsansvarig Tvärförbindelse Södertörn.

TSK60 och TSK70 i Tvärförbindelse Södertörn rör två sträckor som till sitt fysiska innehåll är snarlika. Den ena innefattar trafikplats Gladö och Lissma, och den andra trafikplats Rudan och Slätmossen. Det som skiljer de två konsultuppdragen åt är att TSK60 gäller förfrågningsunderlag för utförandeentreprenad, medan TSK70 gäller förfrågningsunderlag för en totalentreprenad.

Den konsult som utses för uppdraget TSK70 kommer att ges ett särskilt utrymme för att arbeta med innovationer, bland annat innovationer som ska bidra till minskade koldioxidutsläpp.