Denna nyhet är äldre än 6 månader

Anläggningsforum - Nya regionala ordföranden för 2022

I januari tillträdde nya ordföranden för de Regionala Anläggningsforumen. Här får du ta del av vilka de är och vad de vill bidra med.

Staffan Ökvist
Staffan Ökvist 

Staffan Ökvist, ordförande Regionalt Anläggningsforum Nord

Jag heter Staffan Ökvist och jobbar på Trafikverket som chef för Underhållsdistrikt Nord. Den rollen har jag haft i 3 år, men har jobbat på Trafikverket och Banverket med någon form av ledarskap sedan 2006. Jag bor i Luleå tillsammans med min sambo och tillbringar stor del av min fritid just nu med att renovera fritidshuset, utöver det är jag också otroligt motorsportintresserad

Vad ser du framför dig det kommande året som ordförande?

– Jag vill skapa rätt engagemang när vi inte har möjlighet att träffas nu när restriktionerna på grund av Corona skärps. Jag tror på kraften av samarbete och nätverksbyggande och hoppas att vi i anläggningsbranschen genom god samverkan tillsammans löser vissa av de utmaningar vi står inför med anledning av industrins megasatsningar i regionen. En annan fråga som  ligger högt upp på min agenda är arbetsplatssäkerhet och jag är övertygad att vi tillsammans inom anläggningsforum kan påverka säkerheten i en positiv riktning.

Jörgen Eriksson
Jörgen Eriksson 

Jörgen Eriksson, ordförande Regionalt Anläggningsforum Mitt

Jag heter Jörgen Eriksson och arbetar på Peab där jag ansvarar för anläggningsverksamhet i Norrland. Jag har under mina snart 30 år i entreprenadbranschen haft en rad olika roller bland annat som platschef, arbetschef och sedermera regionchef sen 11 år tillbaka.

De många variationerna i arbetsuppgifterna, människorna jag träffar – såväl medarbetare som kunder – och att få vara delaktig i en skapande verksamhet är några av fördelarna med mitt arbete. De olika roller jag haft genom åren har givit mig en god förståelse för vardagen i entreprenörsbranschen, dess utveckling, möjligheter och utmaningar.

Fritiden ägnar jag åt grabbens idrottande, med ishockey och fotboll. Försöker också själv motionera när möjlighet ges. Då blir det oftast cykel, eller så tar jag skidorna nedförs eller på platten. Tillsammans med familjen reser jag gärna till något spännande resmål, både inom och utanför Sveriges gränser.

Vad ser du framför dig det kommande året som ordförande?

– Min utmaning blir att tillsammans med en ny grupp människor och på kort tid starta upp ett gemensamt arbete. Jag ser särskilt fram emot att tillsammans ta ett grepp om högaktuella frågor, som hållbarhet, och komma igång med konkreta projekt att lära av.   Troligen blir det även fortsatt främst digitala möten, men jag tror att vi de senaste åren vi blivit bättre rustade för att samverka på distans. Så blir det istället extra roligt de gånger vi kan ses fysiskt, de tillfällena ska vi göra det mesta av.

Åsa Löfgren
Åsa Löfgren 

Åsa Löfgren, ordförande Regionalt Anläggningsforum Stockholm

Jag heter Åsa Löfgren, jobbar på Trafikverket som distriktschef  för Investering Öst/Stockholm. Jag har arbetat på både Banverket och Trafikverket sedan 1996 i fler olika roller.

Jag har varit projektledare, sektionschef för elkraftanläggningar på Underhåll samt projektenhetschef på Investering. Min roll som distriktschef, först tillförordnad men nu som ordinarie har jag haft sedan oktober 2020. Lite kul och kuriosa är att jag var med och byggde Sveriges första AT-system för järnväg. Det är ett system som effektiviserar elkraftanvändningen, minskar överföringsförlusterna och möjliggör tyngre tåglaster och glesare mellan transformatorstationerna eller omformarstationerna.

Är utvandrad norrbottning som bor i Bromma efter 29 år i Luleå. Smålänning i botten, men tillbringar fritiden i sommarstugan utanför Luleå. Tre utflugna barn och fritiden ägnar jag åt fotografering i coronatiden, är gärna i naturen, träffar familj och vänner.

Vad ser du framför dig det kommande året som ordförande?

– Ensam är inte stark, vi behöver varandra för att utvecklas och utveckla.

Stein Kleiven
Stein Kleiven 

Stein Kleiven, ordförande Regionalt Anläggningsforum Väst

Jag heter Stein Kleiven, finns på Trafikverkets verksamhetsområde Stora Projekt, där jag är avdelningschef för Väg och Vatten.

Jag har varit i branschen sedan 1990 och i många olika roller; som entreprenör, inom konsultsidan och också som projektledare för stora infrastrukturprojekt.

Jag är 55 år, gift och på fritiden försöker jag ge mig ut och åka längdskidor eller sitta något jaktpass i skogen, när tillfälle ges.

Vad ser du framför dig det kommande året som ordförande?

– Jag vill under mitt år förmedla vikten av respekt för varandra roller och för samarbetet för att vi tillsammans ska lyckas med bra leveranser.

Dennis Andersson
Dennis Andersson 

Dennis Andersson, ordförande Regionalt Anläggningsforum Syd

Jag heter Dennis Andersson och arbetar på Trafikverket,  Stora Projekt och är avdelningschef för Järnväg Produktion. Började i branschen i mitten av 90-talet, då som konsult, vilket jag också jobbat som i två omgångar under knappt 15 år.

Jag gjorde ett litet gästspel som kommunal beställare och har nu knappt 10 år som beställare på Trafikverket i lite olika roller.  Jag har under det senaste året också medverkat i vårt arbete inom Trafikverket i att utveckla vår beställarroll. Det är en erfarenhet som jag  hoppas kunna ta med mig in i min roll nu som ordförande.

Privat är jag sambo med Malin sedan 28 år, vi har två barn, Oliver 18 år och Thea 14 år. På min fritid engagerar jag mig i barnens aktiviteter. Det ger mig energi tillsammans med träning och böcker/poddar om ledarskap på höjden och på tvären.

Vad ser du framför dig det kommande året som ordförande?

– Jag vill få alla att se sitt bidrag inom regionalt Anläggningsforum som prioriterat i vardagen. Jag vill gärna åstadkomma en tydlig förflyttning i de frågor vi arbetar gemensam med, och att vi alla kan känna att 2022 gjorde vi branschen bättre. 

Tillsammans är den enda vägen.

Läs mer:

Här kan du läsa mer om vilka som finns med i Anläggningsforums olika grupper.