Denna nyhet är äldre än 6 månader

ERTMS branschdag fick snittbetyget 4

ERTMS branschdag hölls den 17 maj som digitalt möte. Utvärderingen visar överlag ett gott betyg och att deltagarna önskar en fortsättning.

Kommunikation med branschen är viktig för att kunna införa ERTMS i järnvägsnätet i Sverige. Trafikverket möter medarbetare hos järnvägsoperatörer, leverantörer och entreprenörer och branschorganisationer löpande i ett antal olika forum.

En gång per år bjuder Trafikverket också in till en branschdag för en bredare dialog. Detta år skedde samlingen som ett digitalt möte. 143 unika användare tittade på sändningen. Thorbjörn Sagner och Anna Jernlund från Trafikverket var moderatorer. På frågorna om helhetsbetyg och om dagen motsvarade förväntningarna fick den 4 i snitt på en skala från 1–5. De deltagare som svarade på utvärderingen ser också gärna en fortsättning nästa år.

– Det här var tredje gången vi genomförde branschdagen. Vi kommer att analysera utvärderingen och se hur vi kan utveckla innehållet, säger Thorbjörn Sagner, chef för Verksamhetsberedskap inom ERTMS.