Denna nyhet är äldre än 6 månader

Innovationstävlingen InfraAwards – för den gröna omställningen

Har du en innovativ idé som kan stärka utvecklingen av en hållbar transportinfrastruktur? Då kan du tävla om upp till 500 000 kr för att förverkliga idén.

Infra Award söker innovationer med potential att bidra till en mer hållbar användning av resurser inom svensk transportinfrastruktur. InfraAwards arrangeras av de strategiska innovationsprogrammen InfraSweden. Årets upplaga av tävlingen sker i samverkan med RE:Source då fokus riktas mot bidrag som adresserar en mer resurseffektiv värld och ett mer cirkulärt samhälle.

‒ Infrastruktursektorn står för en stor användning av resurser varför potentialen för resurseffektiviseringar är mycket stor. Med så lite som 1 % förbättring kan effekterna bli höga ur såväl ett resurs- som klimatperspektiv. Därför står vi i Trafikverket bakom Infra Award, säger Pontus Gruhs.

Innovationstävlingen är öppen för team som har en idé för en mer hållbar transportinfrastruktur, som ni vill utveckla i samverkan med er behovsägare (exempelvis Trafikverket eller kommun). Alla organisationer som har ett svenskt organisationsnummer är välkomna att delta i tävlingen.

Sista ansökningsdag är 11 september.

Mer information och anmälan på InfraAwards webbplats:
InfraAwards 2023 - Innovationsidétävling för den gröna omställningen

InfraSweden är ett nationellt strategiskt innovationsprogram (SIP) som finansieras via Vinnova, Energimyndigheten och Formas. InfraSweden arbetar för en hållbar transportinfrastruktur som stödjer omställningen till Agenda 2030 och når klimatneutralitet 2045. Programmen skapar öppna utlysningar för innovationer och fungerar som noder där olika parter kan samarbeta. Det finns för närvarande 17 strategiska innovationsprogram i Sverige.