Denna nyhet är äldre än 6 månader

Innovationstävling – hur ser framtidens hållbara lättviktsbroar ut?

Innovationsprogrammen LIGHTer och InfraSweden anordnar en tävling för den gröna omställningen. Tävlingen går ut på att konstruera lättare gång- och cykelbroar med mindre material. Lämna in ditt bidrag senast den 10 oktober!

Innovativa konstruktionslösningar i lättvikt främjar den gröna omställningen. Det finns också andra vinster med att bygga resurseffektivt när materialpriserna stiger och det är svårt att få fram byggmaterial.

Därför anordnar de Vinnova-finansierade programmen LIGHTer och InfraSweden en innovationstävling i att konstruera lättare gång- och cykelbroar. Det vinnande tävlingsbidraget får 100 000 SEK, och får stöd att förädla sin idé och konkretisera den i en projektansökan för vidare finansiering.

En av jurymedlemmarna är Pontus Gruhs från Trafikverket:

– Det är roligt att vi som slutanvändare får vara med i juryn. Min förhoppning är att något av tävlingsbidragen når ända fram till en demonstration inom kort. Broar ska självklart vara hållbara att gå och cykla på, men också både ekonomiskt och ekologiskt hållbara.

Så här tävlar du

Tävlingsförslaget ska vara en lösning som inte finns på marknaden idag. Det kan vara en helt ny konstruktionslösning eller en vidareutveckling av befintlig konstruktion.

Tävlingen är gratis och anmälan är öppen för alla med svenskt organisationsnummer eller personnummer. Sista ansökningsdag är 10 oktober klockan 16.00.

Allt om tävlingen

Hör projektledaren berätta om tävlingen