Gemensamma mål och gott samarbete fixar underhållet

Ett bra samarbete med leverantörerna är avgörande för att Trafikverket ska kunna vara leverantörens förstaval. Se videon där projektledare Isabelle Skönström berättar om framgångsrikt samarbete i ett underhållsprojekt.

Isabelle Skönström är projektledare för ett underhållskontrakt i Stockholmsregionen – från Älvsjö i söder till Sundbyberg i norr – sammanlagt 133 000 spårmeter järnväg. En stor del av anläggningen är flerspårig och innehåller fler än 500 spårväxlar. Vi pratar om ett av landets med trafikerade stråk där fjärr-, regional- och godstågen rullar tätt och varje störning riskerar att få stora nationella konsekvenser.

Här arbetar Trafikverket tillsammans med basentreprenören för att sköta om järnvägen och hålla den i bra skick så att trafiken kan gå som planerat. Det handlar om att förebygga att fel som inträffar och att avhjälpa uppkomna fel så snart som möjligt för att minimera driftstörningar.

Projektet måste alltså arbeta både planerat och strukturerat, och samtidigt kunna agera snabbt och operativt när det krävs, vilket ställer krav på ett väl fungerande samarbete.

– Samarbetet med entreprenören präglas till stor del av tydlig kommunikation, tillit och transparens. Vi behöver arbeta tillsammans och målinriktat för att lyckas med vårt komplexa uppdrag, säger Isabelle Skönström.