Politikerveckan i Almedalen i Visby genomförs i år den 27 juni – 1 juli. Foto: Göran Fält

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket samtalar med aktörer i Almedalen

Almedalsveckan i Visby är en viktig arena för det transportpolitiska samtalets tillgänglighet och transparens. I år deltar ett tiotal av Trafikverkets högsta företrädare i 25 öppna seminarier om våra viktigaste frågor ur andra aktörers perspektiv.

Trafikverket arrangerar inga egna aktiviteter i Almedalen, och vi är återhållsamma med hur många som åker till Visby. Däremot är vi öppna och generösa med de som är på plats – vi har stort deltagande i andras aktiviteter som berör vår verksamhet på olika sätt.

Lyhördhet och dialog

Utöver vårt deltagande i de öppna seminarierna deltar vi också i rundabordssamtal om våra frågor och för en dialog med många olika aktörer. Syftet är att stärka vår lyhördhet och dialog med omvärlden och på ett effektivt sätt bidra med kunskap och fakta i de transport- och samhällspolitiska samtalen, som i år präglas av att vi har en ny regering som nyss har lämnat sitt direktiv till Trafikverket om att ta fram ett inriktningsunderlag.

Botanisera bland seminarierna

Under länkar hittar du det officiella programmet för Almedalsveckan, där du kan söka på Trafikverket för att hitta seminarier som vi medverkar i. Skulle du skulle råka befinna dig i Visby kan du besöka alla de öppna seminarierna på plats.