Järnvägsstationen i Nässjö

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Signalanläggningen i Nässjö uppgraderas i sommar

– Det här är en viktig modernisering, eftersom Nässjö är en av Sveriges största knutpunkter för järnvägen, säger projektledare Yasin Abbes.

Järnvägsstationen i Nässjö är den station där alla flest järnvägslinjer sammanstrålar i Sverige. Linjerna mellan Stockholm och Malmö, Stockholm och Göteborg och sträckor till bland annat Eksjö och Halmstad går genom Nässjö.

Yasin Abbes, projektledare 

Ett antal investerings- och underhållsprojekt genomförs under vecka 24 i juni i år på järnvägen mellan Stockholm och södra Sverige, södra stambanan. Ett av dem är att uppgradera signalanläggningen i Nässjö till ett så kallat ATC- mellansteg som förbereder signalanläggningen för det nya signalsystemet ERTMS.

– Järnvägsanläggningen i Nässjö är väldig komplex, säger Yasin Abbes. I Nässjö byter vi ut ställverk från 60-talet till modernare ATC-ställverk.

Signalanläggningen i Nässjö byts från ställverk 69 till ställverk 95. I Gamlarp byts även ett ställverk 85 till 95. Nässjö och Gamlarp blir ett gemensamt område som införlivas i distrikt syd. Det är ännu inte klart när övergången till ERTMS kommer på dessa delar av södra stambanan.