Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar fyra personer som sitter samtal i ett arbetsmöte på ett kontor.

Ostlänken

Projekt Ostlänken kommer under flera år att handla upp konsulttjänster, projekteringsuppdrag och entreprenader. På denna sida samlar vi information om pågående och kommande upphandlingar, hur du blir leverantör och hur upphandlingsprocessen fungerar.

Uppdatering entreprenadindelning

Ostlänken arbetar sedan en tid tillbaka med att se över projektets entreprenadindelning. Reviderad entreprenadindelning kommer att beskriva projektets indelning av huvudentreprenader, projekteringsuppdrag och affärsformer. När arbetet är klart kommer projektet att informera intressenter om det exakta innehållet i entreprenadindelningen, bland annat via vår hemsida.

Upphandling av förprojektering och framtagande av bygg- och konstruktionsstyrande underlag för Järnvägsanläggning Ostlänken genomförs inte

Upphandling av förprojektering och framtagande av bygg- och konstruktionsstyrande underlag för Järnvägsanläggning Ostlänken (BEST) som har funnits med i inköpstidplanen kommer inte att genomföras.

Ostlänken arbetar fram en ny entreprenadindelning vilket även påverkar hur Bana, El, Signal och Tele (BEST) kommer ingå i entreprenaderna. Förutsättningarna har därmed förändrats på ett sätt som innebär att vi ytterligare behöver bedöma på vilket sätt vi ska arbeta med BEST-frågorna för att få ett effektivt byggande av anläggningen.