Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Information och hjälp om Trafikverkets infrastrukturregelverk

Här hittar du  information och hjälp om Trafikverkets infrastrukturregelverk och länken till en sökfunktion där du kan söka efter publicerade kravdokument i detta regelverk.

Det är dokument som beskriver de krav som ställs på infrastrukturens egenskaper och skötsel. Det finns några dokument som av olika skäl inte publiceras i tjänsten. För att få tillgång till dem behöver du då kontakta din projektledare på Trafikverket. Här finns även information om publiceringsdatum och olika kontaktvägar.

Observera att de krav som finns i kravdokumenten i Trafikverkets infrastrukturregelverk blir gällande mot extern avtalspart först när de åberopats i kontrakt.

Tips om sökfunktionen

Fritextsökning

När du vill söka efter specifika ord eller meningar. Sökningen ger träff på både metadata och på innehåll i dokumenten. Sökavgränsare; () (,) (;)

Filter

Klicka på Utökad sök och använd de filter du vill i din sökning.

Exempel

Söker du flera TRVINFRA-nummer kan du skriva numren i samma sökning (t ex 00014, 00258)

Söker du flera dokument från ett visst publiceringsdatum använder du filtret Publiceringsdatum och skriver publiceringsdatumet i båda fälten för att söka på endast detta datum (t ex 2020-04-01 – 2020-04-01).

Förändringar i TRVINFRA-dokument

Vid publicering av ett TRVINFRA-dokument publiceras även ett tillhörande kommunikationsmaterial som innehåller information om vad som förändrats i dokumentet från föregående version.