Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikverkets styrande dokument

Här kan du söka efter styrande och stödjande dokument samt se mallar och blanketter utgivna i Trafikverket. Nu finns två olika tjänster för att hitta det du söker.

Koppling till förfrågningsunderlag eller kontrakt

Obs! I redan tecknade kontrakt  med Trafikverket eller om det finns ett giltigt förfrågningsunderlag är det alltid hänvisningarna i de dokumenten som gäller. De allra flesta dokument som förfrågningsunderlaget eller kontraktet hänvisar till hittas via tjänsten "Sök styrande och stödjande dokument". 

Vilka dokument finns i vilken tjänst?

I "Sök styrande och stödjande dokument" finns möjlighet att söka dokument gällande styrning från Trafikverkets processer. Dokumenten i denna tjänst har TDOK-nummer.

I "Trafikverkets infrastrukturregelverk" finns möjlighet att söka dokument som beskriver de krav som ställs på infrastrukturens egenskaper och skötsel. Dokumenten i denna tjänst har TRVINFRA-nummer.

Observera! Det kan finnas kravdokument som ingår i Trafikverkets infrastrukturregelverk som av olika skäl inte publiceras här. Kontakta därför alltid din uppdragsgivare eller din kontaktperson på Trafikverket för att få korrekt information. 

Infrastrukturregelverk i båda tjänsterna

Under en övergångsperiod kommer dokument som beskriver de krav som ställs på infrastrukturens egenskaper och skötsel att finnas i båda tjänsterna. Dokument publicerade före 2020 finns i tjänsten "Sök styrande och stödjande dokument" och dokument publicerade från och med efter 2020 finns i tjänsten "Trafikverkets infrastrukturregelverk".