Flaggor
Har du frågor om vår grafiska profil kan du kontakta Form och event via formuläret.
I egenskap av myndighet flaggar Trafikverket för att visa närvaro, delaktighet och myndighetens engagemang. Flaggningen kan vara permanent vid ett kontor eller på temporär plats vid behov.
Trafikverkets flagga är röd med vit logotyp. Flaggor bleks och slits sönder efter ett tag och ska då bytas till nya. Trafikverkets flaggor finns i profilsortimentet och beställs internt via beställningssystemet.
När vi flaggar tillsammans med andra aktörer ska Trafikverkets flagga sitta på den första flaggstången. Om det är fler än två flaggstänger ska Trafikverkets flagga även sitta på den sista om det är möjligt.
När flera olika resultatenheter finns på gemensam plats ska Trafikverkets flagga med huvudlogotyp användas.
Trafikverkets flagga omfattas inte av samma regler som nationsflaggan och kan därför vara hissad dygnet runt.
Svenska flaggan
Trafikverket flaggar med svenska flaggan på allmänna flaggdagar och vid andra högtidliga tillfällen. Vid de tillfällen svenska flaggan hissas och halas gäller tiderna 1 mars–31 oktober 08.00. 1 november–28 februari hissas flaggan 09.00. Vid mörkrets inbrott halas flaggan.
- Vid dödsfall ska den svenska flaggan flaggas på halv stång. Vid flaggning på halv stång ska flaggan först hissas i topp och därefter sänkas till lämplig höjd. På en fristående flaggstång bör flaggan sänkas till ca 2/3 av flaggstångens höjd.
EU-flaggan
Vid de tillfällen Trafikverket flaggar med EU-flaggan, kan den vara hissad dygnet runt.
Internationell flaggning
Vid internationell flaggning intar svenska flaggan alltid hedersplatsen.
Flaggans storlek
Flaggans storlek avgörs beroende på flaggstångens längd. Generellt ska den vara en fjärdedel av flaggstångens höjd. Exempelvis bör en 12 meters hög flaggstång ha en flagga som är 3 meter lång.
Flaggor finns att beställa i i webbshopen på intranätet under länken Stöd och verktyg/Kommunikativt stöd/Profilprodukter.