Hej och välkommen till oss på Trafikverket
Varmt välkommen till oss i Trafikverket. Hos oss är du med och bidrar till vår vision, att alla kommer fram smidigt grönt och tryggt och tillsammans underlättar vi livet i hela Sverige.
Ta väl hand om det förtroende du har fått som medarbetare - du och din insats är viktig för hela Trafikverket och för samhällsutvecklingen!
Du är med och bidrar till ett tillgängligt Sverige
Det är vi på Trafikverkets som ser till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid, att trafikinformationen är aktuell och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Det ska vara enkelt att ta sig till jobb och skola, träffa släkt och vänner, resa på semester och göra affärer,
Det är så vi bidrar till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället.
Viktigt att veta
Som nyanställd har du säkert massor med frågor om hur saker och ting fungerar. Den här välkomstsidan är bara en liten del av din introduktion. När du är på plats hos oss kommer du att få både en övergripande introduktion till Trafikverket och en introduktion för den del av Trafikverket du ska börja på och för de uppgifter du ska arbeta med.
Om du har frågor om din anställning som din chef inte kan svara på, är du mer än välkommen att kontakta vår HR-support. De nås vardagar mellan kl. 9.00 - 12.00 på telefonnummer 010-123 44 44.
Lön
Är du kund i Swedbank sätts din lön in på ditt Swedbankkonto. Du som har konto i en annan bank eller vill ha lönen till ett annat konto hos Swedbank anmäler ditt kontonummer på Swedbanks webbplats. Anmälan kan ske med eller utan elektronisk legitimation. Det går också att anmäla konto på ett Swedbank- eller Sparbankskontor.
Kontoregister (Swedbanks webbplats)
Din lön kommer att betalas ut den 25:e varje månad. Om den 25:e infaller en helg eller på en röd dag, betalas din lön ut på den närmaste vardag före detta datum. Din lönespecifikation finns digitalt i vårt personalsystem Heroma Självservice. Du som har en digital brevlåda, exempelvis "Kivra" eller "Min myndighetspost" får även din lönespecifikation skickad dit.
Skatt
Du behöver inte skicka in någon skattsedel. Varje månad hämtar vi skatteuppgifter från Skatteverket på alla nyanställda vid Trafikverket. Vid årsskiftet upprepar vi samma procedur, då för samtliga anställda.
Sjuk- och friskanmälan samt anmälan om vård av barn görs till Falck. Här kan du även få professionell sjukvårdsrådgivning av sjuksköterska. Falck nås på 0771-55 70 30.
Krisstöd för chefer
Trafikverket är ansluten till Falck Krisstöd K24. Krisstödet är tillgängligt dygnet runt, året om. Tjänsten är ett stöd för dig i ditt ledarskap vid svåra arbetsrelaterade situationer/händelser. Krisstödet är tillgängligt dygnet runt, året om på telefonnummer 0771-14 18 00.
Förutom kompetensutveckling, individuell och marknadsanpassad lön och stora möjligheter att utvecklas eller byta jobb internt, har du hos oss också längre semester än på de flesta andra arbetsplatser: 28, 31 respektive 34 dagar beroende på din ålder. Vi har också till exempel friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg och ersättning för läkarvård och läkemedel.
Trafikverkets fritidsförbund erbjuder aktiviteter för anställda och deras familjer. Det finns ett 20-tal föreningar, som är geografiskt spridda över landet och som verkar för att involvera alla medarbetare. Aktiviteterna ska bidra till sammanhållning och kamratskap.
Trafikverkets fritidsförbund
Möt våra medarbetare
Våra kunniga medarbetare bidrar till samhällsutveckling genom sina olika roller och kunskaper.
Här möter du några av dem som berättar om varför de arbetar på Trafikverket.
Vi som arbetar på Trafikverket
På Trafikverket är vi cirka 10 000 pålitliga, modiga och engagerade kollegor som tillsammans arbetar mot vår vision att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Vi har cirka 150 olika yrken. Vissa av oss har jobbat här i över 30 år, andra börjar nu. Vi finns på 122 orter över hela Sverige – från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.
Som anställd i Trafikverket är du en del av en lång tradition i demokratins tjänst. Alla medarbetare inom offentlig förvaltning är en del av demokratin och rättsstaten. Vi agerar alltid så att våra uppdragsgivare och omvärlden kan känna förtroende för att vi utför vårt uppdrag objektivt, ansvarfullt och effektivt.
På vår webb kan du läsa mer om vad den statliga värdegrunden innebär.
Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och spännande arbetsuppgifter. Här finns många olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Det gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.
Vår vision
Alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt
Våra värderingar
Pålitliga - Engagerade - Modiga
Korta fakta
- Generaldirektör: Roberto Maiorana
- Huvudkontoret finns i Borlänge.
- Regionkontor i Luleå, Gävle, Stockholm, Eskilstuna, Göteborg och Kristianstad.
- Det statliga vägnätet är 98 500 kilometer.
- Trafikverket har 350 rastplatser runt om i Sverige.
- 20 procent av det statliga vägnätet består av grusvägar.
- Trafikverket förvaltar drygt 14 100 kilometer järnväg.
- 80 procent av järnvägen i Sverige är elektrifierad.
- Sedan 1992 har persontrafiken på järnväg ökat med 80 procent (2017).
- Vi genomför cirka 450 000 kunskapsprov och cirka
330 000 körprov under ett år inom körkorts- och yrkestrafikområdet. - Trafikverkets 40 färjeleder transporterar cirka 15 miljoner fordon
varje år.