Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu har ytterligare ett genomslag gjorts i en av E4 Förbifart Stockholms huvudtunnlar

Genomslaget gjordes i en av huvudtunnlarna mellan Johannelund och Skattegårdsvägen och är ett av många kommande genomslag i E4 Förbifart Stockholm under 2020

Nu har sista sprängningen i huvudtunneln som går under Johannelund och Skattegårdsvägen genomförts. Vi har gjort ett så kallat genomslag, mellan där två fronter möts nere i berget, så nu kan vi ta oss under mark mellan Johannelund och hela vägen till Skattegårdsvägen.

Igår gjordes ytterligare ett genomslag i en av E4 Förbifart Stockholms mellan Johannelund och Skattegårdsvägen

Det, som tidigare varit två separata tunnlar, från Johannelund respektive från Skattegårdsvägen/Förrådsgränd möts under marken (ungefär i höjd med XL bygg) och bildar en sammanhängande tunnel. Den aktuella tunneln är den som vid trafiköppnade kommer leda norrut mot Häggvik.

Igår gjordes ytterligare ett genomslag i en av E4 Förbifart Stockholms mellan Johannelund och Skattegårdsvägen

- Vi är glada över att vi nu har fått detta genomslag i en av huvudtunnlarna. Händelsen är en viktig milstolpe då det öppnar upp för bättre transportlogistik inom entreprenaden. Vi ser även fördelar med förbättrade utrymningsmöjligheter vid händelser och förenklingar av tunnelventilationen, berättar Patrik Hamberg, projektledare på Trafikverket.

Igår gjordes ytterligare ett genomslag i en av E4 Förbifart Stockholms mellan Johannelund och SkattegårdsvägenKlicka på kartan för större karta!