Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ansöka om behörighet för Maximo

Följande gäller för dig som användare för att du ska kunna logga in i Maximosystemet.

För Trafikverkets interna personal

Interna användare, konsulter med flera som använder trafikverksdatorer. Ansök först om förändrad behörighet i behörighetssystemet Arthur

När behörigheten har godkänts får du åtkomst till systemet via någon av länkarna till höger på startsidan (starta Maximo).

Behöver intern användare som är Trafikverkets kontaktperson i Arthursystemet, för extern konsult eller entreprenör, ändra på ett befintligt externt användarkonto (t ex ändra på behörigheter eller avtalstider) då görs även detta via Arthursystemet.

För extern personal

Entreprenörer, konsulter med flera som ansluter sig via externt it-nät med egen pc. För att kunna använda Maximo måste du först få ett trafikverkskonto och rätt behörighet till Maximo. Ansökan om konto görs av den kontaktperson som du har på Trafikverket.

När ansökningen är genomförd och godkänd får du ett mail med inloggningsuppgifter.

Inloggningsmetod

Inloggning till Trafikverket sker via Trafikverkets webbplats med sms-inloggning. Det betyder att du loggar in med de inloggningsuppgifter som Trafikverket skickat. Därefter skickas en kod via sms till din mobiltelefon. Ange koden på inloggningssidan.

Därefter kan du starta Maximo genom att klicka på någon av Maximolänkarna som blir synliga på inloggningssidan eller via länken Maximo

För samtliga användare gäller därefter

Informera alltid din ansvariga kontaktperson inom underhållsverksamheten eller Maximoförvaltningen via verksamhetsbrevlådan under länken Kontakter, om det blir förändringar i ditt kontoinnehav, till exempel att du inte längre behöver ett Maximokonto. Då kan användarkontona (licenserna) och användarinformationen hållas aktuell.