Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Godståg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Hur kan framtidens godståg möjliggöra effektiva leveranser?

Under fyra fredagar i mars/april anordnar Trafikverkets samarbetspartner inom Shift2Rail, CLOSER, digitala frukostseminarium under temat framtidens godståg.

​​12 mars - Frukostseminarium 1

Vilka nyttor ser vi för framtidens godståg utifrån de tekniker som utvecklas inom Shift2Rail. Ger en möjlighet att på ett enkelt sätt bli mer insatt i ny teknik och framtidsutsikterna för järnvägssystemet.

19 mars - Frukostseminarium 2

Ger en inblick i varför automatkoppel kan möjliggöra effektivare transporter. Det blir även en paneldiskussion kring automatkoppel som möjliggörare utifrån ett användar- och infrastrukturperspektiv.

26 mars - Frukostseminarium 3

Mats Åkerfeldt, Trafikverket och Behzad Kordnejad, KTH berättar om intelligent videogate (IVG). En paneldiskussion utlovas kring möjligheter med IVG och relaterad teknik utifrån olika perspektiv.

9 april - Frukostseminarium 4

Tar upp förebyggande underhåll och hur det kan användas nu och i framtiden. Monique van Wortel från Shift2Rail deltar och pratar om vikten av samarbete mellan EU:s medlemsländer och vad som händer härnäst för Europas järnväg.