Hur får vi grepp om utsläppen? Webbinarium 25 oktober

Projektet ”Greppet om utsläppen” arbetar för att Trafikverkets bygg- och drift-entreprenörer på ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt ska kunna rapportera miljödata (energi- och materialomsättning) för sina entreprenader.

Under 2024 är Trafikverkets ambition att alla förfrågningsunderlag för upphandling av entreprenader för byggande och underhåll av vägar och järnvägar ska omfattas av krav på att rapportera drivmedelsförbrukning och förflyttningar av schaktmassor.

– Utvecklingsarbetet i projekt ”Greppet om utsläppen” ger oss förutsättningar att verifiera vår nertrappningsplan för koldioxidutsläpp i verksamheten enligt Agenda 2030 och målet om klimatneutral infrastruktur senast 2045, säger Trafikverkets GD, Roberto Maiorana.
 
Utvecklingsarbetet sker i samverkan med branschen och flödena rapporteras till Trafikverkets IT-system ELSA enligt byggbranschens elektroniska affärsstandard, BEAst.
 
– Vi tar det stegvis och på sikt vidareutvecklar vi systemet för att omfatta fler miljöfarliga kemiska ämnen och områden, säger projektledare Martin Strid, Trafikverket.
 
Hur ska det gå till och hur kan Trafikverket stödja bygg- och driftentreprenörer att på ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt rapportera in miljödata?
Häng med på ett spännande webbinarium så får du veta mer!

Mer information om webbinariet

När: Tisdagen den 25 oktober 2022, klockan 13.00–14.30
Var: Delta via Skype
Anmälan: Anmälan är öppen fram till dess att webbinariet startar, möteslänk skickas till anmälda deltagare.
Kontakt: Om du har frågor eller funderingar så kan du kontakta oss via kontaktformuläret högst upp till höger.

Programmet i korthet och hålltider:

13.00  Introduktion. Syfte och mål. Rapportering och hämtning av data, pilotprojekt.
13.40  Fördjupning. Plan för stegvist införande via Trafikverkets IT-system ELSA och byggbranschens BEAst. Krav på systemstöd.
14.10  Frågestund.
14.30  Avslut.