Så mycket bättre för djur, natur och människa – ett digitalt kunskapsevent om faunapassager på E22, 3 mars 2022

Är du nyfiken på hur och varför Trafikverket bygger övergångsställen för djur och vilken betydelse det har – för både djur, natur och människa? Välkommen att delta på vårt digitala event den 3 mars.

Antalet viltolyckor ökar i Sverige. 7 av 10 polisrapporterade trafikolyckor beror på krock med ett djur.
Trafikverket satsar på kunskap och forskning för att kunna göra effektiva åtgärder som vänder trenden och samtidigt bidrar till ökad trafiksäkerhet och en stärkt fauna och flora. Ett exempel på en effektiv åtgärd på utsatta vägsträckor, är att bygga faunapassager, som är ett övergångsställe för djur.

På E22 mellan Jämjö och Brömsebro i Blekinge län ska vi bygga två olika typer av faunapassager samt sätta upp viltstängsel. Det här gör vi för att bidra till ett effektivt och hållbart transportsystem. Därför tar vi tillfället i akt och bjuder in till ett kostnadsfritt digitalt event för att berätta hur vi arbetar med faunapassager.

Lyssna när  projektledare, miljöspecialist, samhällsplanerare, forskare och samhällsaktörer delar med sig av sin kunskap och erfarenhet inom området. Vi berättar också om de goda resultat vi fått av kameraövervakning på andra faunapassager och ekodukter som vi byggt i södra Sverige, de senaste åren.

Vi hoppas inspirera dig som samhällsaktör som arbetar inom miljö-, bygg-, och planering och dig som studerar fysisk planering, miljö, ekologi och hållbarhetsfrågor på högskola eller universitet. Vi vänder oss också till dig som bor eller arbetar i närområdet kring E22 och som vill veta mer om projektet och som kanske har ett klappande hjärta för djur- och naturfrågor.

Känn dig varmt välkommen!

Mer information

När: 3 mars, klockan 13.00–14.15
Plats: Direktsänt via webb, via Trafikverkets Youtube-kanal.