Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Belagd vägsträcka.

Information om belagda vägar, verktyget PMSV3

I verktyget PMSV3 kan du få fram information om våra belagda statliga vägar i Sverige och de åtgärder som är gjorda på vägnätet.

Verktyget visar resultat som är baserade på detaljerade data om vägnätet och som samlats in under lång tid. Presentationen får du i form av kartor, tabeller eller grafer.

Handledning för användare

Användarmanual finns tillgängligt direkt i systemet, vid varje frågetecken (?). Det är viktigt att besöka systemets startsida eftersom vi där informerar om nyheter i systemet, kända brister och information om tillfälliga driftstopp. Där hittar du även länkar till alla manualer och instruktionsfilmer.

Behörighet

Systemet är helt öppet för alla idag, så du behöver inte ansöka om behörighet för att komma åt det. Om du har trafikverkskonto har du dock tillgång till fler funktioner i systemet, så använd den interna länken (se nedan). Om du har trafikverkskonto och är projektledare som arbetar med beläggning kan du även ansöka om utökad behörighet som objekthanterare i Arthur.

Rapportera felaktigheter

Vår ambition är att hålla både data och information uppdaterade, men vi ber dig att vara uppmärksam på eventuella fel eller brister som kan förekomma. Trafikverket tar inte något ansvar för att data är korrekta eller fullständiga. Vi kan inte heller ansvara för att de data som finns tillgängliga via PMSV3 exakt återger de data som dataägare eller leverantör har levererat. Om du upptäcker felaktiga eller orimliga data är vi tacksamma om du meddelar oss det, och vi välkomnar även förslag på förbättringar (via formuläret under Kontakta oss eller via mejl till vår förvaltningsbrevlåda. Adressen står i sidfoten i PMSV3.).

Mer information om det data vi tillhandahåller i PMSV3

Information om beläggningar kommer från rapporterade beläggningsåtgärder. Här finns även data från tidigare system och beläggningsliggare vilket innebär att det finns historik om beläggningsåtgärder från cirka 60-talet.

Information om tillstånd på vägytan kommer från årliga vägytemätningar. Större vägar mäts varje år medan mindre vägar normalt mäts vartannat år. Normalt mäts vägen bara i ena riktningen men vart fjärde år mäts båda riktningar. Mer beskrivning av vad vägytemätning är finns i länk nedan.  

Vårt data går även att få tag på via Lastkajen och Trafikverkets öppna API.