Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar ett signalställverk.

Ställverk 95 – Uppdaterat tekniskt meddelande gällande märkning av komponenter till OCS950

Märkningar av komponenter till OCS950 ute i anläggningen görs på ett uppdaterat sätt.

Märkning av komponenter som exempelvis utdelskort och kabelhandskar har från början gjorts med en etikett där bland annat artikelnummer och serienummer framgått. Se ovanstående bild till nyheten.

Under 2019 började systemleverantören Alstom märka komponenterna på ett nytt sätt med enbart en streckkod av typen ”Matrix code”. Se bild nedan.

streckkod av typen ”Matrix code"

Detta gav problem då det var svårt att tolka informationen och därför togs ett tekniskt meddelande fram för att beskriva hur man läser av streckkoden. Trafikverket har sen dess arbetat för att få till en tydligare märkning med text.

Systemleverantören har nu uppdaterat sitt sätt att märka komponenterna och det finns nu en ny typ av märkning med QR-kod samt text. Se bild nedan.

Typ av märkning med QR-kod samt text

Detta gör att det finns tre olika märkningar ute i anläggningen och det tekniska meddelandet har reviderats för att beskriva hur etiketterna ska tolkas.

Detta hittas i datakällan ”Förvaltning Underhåll” och följande katalog:

”Signalställverk, RBC\Ställverk M95\Drift och underhåll\Tekniska meddelanden\”

Du loggar enklast in genom ProjectWise Browser:
Projectwise Browser

För information om hur du söker behörighet, se sidan
Signaldokumentation Förvaltning Underhåll