Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket startar nytt nätverk för samverkan om inlandssjöfart

Den 4 november träffas för första gången det nya nätverket för sjöfart på inre vattenvägar som Trafikverket tagit på sig att inrätta.

Trafikverket är sammankallande till mötet tillsammans med Sjöfartsverket och Transportstyrelsen. Vid mötet deltar ett antal rederier med fokus på inlandssjöfart samt branschföreträdare.  Nätverket ska ge möjlighet för aktörerna att dela med sig av sin kunskap och information till varandra och till myndigheterna. Fokus kommer inledningsvis ligga på godstransporter.

På det första mötet kommer att myndigheterna att rapporterar om vad som är på gång inom ramen för den Handlingsplan för inrikes sjöfart och närsjöfart som publicerades i maj 2019. Områden som ska tas upp är regler, infrastruktur och samverkan. Samtliga aktörer får även berätta om aktuella projekt. Tanken är nätverket ska träffas någon gång per år.