Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu finns presentationerna från kunskapsseminariet om ILKA att ladda ner

Den 6 september 2018 genomfördes ett kunskapsseminarium om Integrerad Landskapskaraktäranalys (ILKA). Nu finns presentationerna från dagen att ladda ner.

Den 6 september 2018 genomfördes ett Kunskapsseminarium i Växjö om Integrerad Landskapskaraktärsanalys (ILKA). Trafikverket har provat ILKA som en metod i arbetet med att få kunskap om landskapets funktion, processer och karaktär. Det har vi gjort för att få redskap att uppnå de svenska miljömålen och skapa bra förutsättningar för infrastrukturarbete.

På seminariet beskrevs erfarenheter från den myndighetsövergripande granskningen av olika planeringsdokument. Det kom fram slutsatser och förbättringsförslag om hur regionala kunskapsunderlag om landskapet kan utvecklas. Ladda ner presentationerna från dagen längre ner på sidan.

Program för kunskapsseminariet 6 september 2018 (pdf-fil, 247 kB, öppnas i nytt fönster)

Samverkan kring regionala lanskapsanalyser

Samverkan kring regionala landskapsanalyser sker i samarbete mellan : Trafikverket, Boverket, Havs och Vattenmyndigheten, Jordbruksverket, Naturvårdsverket, Riksantikvarieämbetet och Skogsstyrelsen.

Seminariet ordnades tillsammans med Region Kronoberg, som genomför en ILKA under 2018.

Detta är ett projekt inom Miljömålsrådets åtgärdslista. Ett Pm om utvärderingen kommer under hösten 2018.