Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ren- och viltstängsel ska förbättras längs E4 mellan Kalix och Sangis

Vi kommer åtgärda det befintliga viltstängslet mellan Kalix och Sangis. Syftet är att minska ren- och viltpåkörningarna samt att förbättra samebyarnas möjligheter till renbete.

– Stängslet kring E4 har en viktig funktion. Det ska förhindra ren- och viltolyckor men också göra det möjligt för samebyarna att nyttja betesmarker i anslutning till vägen, säger Charlotta Olofsson, projektledare.

Arbetet med viltstängslet är en de riktade miljöåtgärder som Trafikverket genomför för att åtgärda brister i väganläggningen som har negativ påverkan på naturen, landskapet eller miljön. En del i arbetet består av att åtgärda bristfälliga grindar i viltstängslet.

– Det kan exempelvis handla om grindar som är trasiga, som står öppna eller som står för nära vägen så att man behöver stanna ute på E4 för att kunna öppna och stänga grinden, säger Charlotta Olofsson.

För att kunna bedöma vilka åtgärder som är nödvändiga kommer berörda fastighetsägare mellan Kalix och Sangis att kontaktas och få svara på frågor.